Őszibarack alagút

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kormi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Őszibarack alagút

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 tojásból készült piskótatekercs
20 dkg sárgabaracklekvár
Krém: …
25 dkg tehéntúró
2 dl tejszín
1 dkg zselatin
8 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
felezett őszibarack befőtt

*

Elkészítés:

A piskótatekercset megkenjük lekvárral, összegöngyöljük és letakarva pihentetjük egy órát.
Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát.
A piskótát 18 szeletre vágjuk fel. 3×4 szelettel kibéleljük az alját, az oldalfalakat,1-1 szelettel a forma végeit. 4 szeletet félreteszünk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fél deciliter befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt.
A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk 4 jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk.
Fóliával betakarjuk, majd 2-3 órára, hidegre tesszük. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackokkal díszítjük, nem túl vékonyan szeleteljük.
Tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Őszibarack alagút

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Őszibarack alagút

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!