Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg kristálycukor
25 dkg ráma
2 tojás sárgája
2 dl tej
1 kk.szódabikarbóna
3 ek.liszt
75 dkg liszt
Morzsa:
1 dl tej
10 dkg ráma
10 dkg kristálycukor
2 ek.kakaó
2 ek baracklekvár(házi)
1 ek.rumaroma esetleg több
*
Elkészítés:
30dkg cukrot,25dkg rámát,2tojás sárgáját habosra kavarni majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni. 75dkg lissztel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegitett sütőben170-180C-féltakarékon15 perc kb.ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)Még melegen kikaparjuk a belsejét…(kiskanállal)
Ezt a morzsát leöntjük 1dl tejjel. 10dkg vajat habosra kavarunk 10dkg cukorral 2ek.kakaóval,majd 2ek baracklekvárral tovább kavarjuk. Pici rum aromát tehetünk bele….majd a morzsát hozzáadjuk.
Ezzel töltjük a kikapart tészta közepét. Kettőt összeillesztünk ,majd langyos tejbe mártjuk utána vérnarancs aromával ecsetelünk,cukorban forgatjuk. Bukszus levelekkel lehet díszíteni a barackokat.


