Őszibabarck ivólé (tömény)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 kg hámozott, tisztított őszibarack, 1kg cukor, 4 mokkáskanál aszkorbinsav, 2 mokkáskanál nátriumbenzoát

*

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy fazékba teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Elkezdem főzni, közben turmixolom, amikor már felforrt.
Amikor jó vastag ivólé kinézete van, (kb 10-05 perc, a habja eltünik ) én 7, 5 dl üvegekbe tettem, lezártam és mehet a helyére.
Hagytam kint egy kancsóval, mert kis kubus üvegekbe is töltök, ami szinte azonnal f ogyasztásra kerül, bár legalább dupla hígítással kell számolni, de én nem tettem hozzá azt a vizet, majd fogyasztáskor hígítsuk.
Nagyon finom lett.