Ostyás szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Ostyás szelet

Ostyás szelet

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

ostyalap
Piskótához:
6 db tojás
25 dkg kristálycukor
20 dkg mandula (eredeti recept dió)
4 ek prézli
¼ sütőpor
Krémhez:
3 dl tej
4 ek rétesliszt (eredeti recept grízes liszt)
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás sárgája
rum

*

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban. Hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük vele. Ezután következik a tojások sárgája. Ezekkel is szépen keverjük tovább. Hozzáadjuk az őrölt mandulát és a prézlit és a sütőport. Jól elkeverjük.
A tepsi aljára tesszük az ostyalapokat. A piskótamasszát erre öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
A réteslisztet és a vaníliás cukrot beleöntjük egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe. A tejet kimérjük a Konyhaművész Mérőkancsóval és kicsinyenként a liszthez öntjük, amit szép simára kikeverünk. Tűzre tesszük és megfőzzük jó sűrű péppé. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
E közben kikeverjük a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával.
Mikor a pép kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
A piskóta tetejére kenjük a krémünket a Mesterfogás Szilikon Keverővel.
A TurbóAprítóban durvára darálunk mandulát. A Mesterszakács teflonbevonatú kis Serpenyőt előmelegítjük és megpirítjuk benne a mandulát. Ezt is hagyjuk lehűlni. Mikor kihűlt a pirított mandula, a krém tetejére szórjuk, és még szórunk közéje reszelt csokoládét is.
Forrás: Vasárnap az asztalon – A vasárnap receptes könyve
Az olvasók legjobb receptjei Héger Rudolffal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ostyás szelet