Hozzávalók:
4 db Ostya lap
2 db margarin, vagy vaj (50 dkg)
40 dkg porcukor
1/2 kg darált keksz
3 db egész tojás
vaníliás cukor ízlés szerint
fejtett meggy
kb 1-2 dl tej a kenéshez
*
Elkészítés:
2 margarint (25 dkg-os) tűzön felolvasztunk (én vajjal készítettem), bele keverünk 40 dkg porcukrot (én csak 30 dkg-ot tettem bele), 1/2 kg darált kekszet, 3 db egész tojást.
Én a darált kekszre ütöm a tojásokat, hogy ne a forró vajba kerüljön, és kézi habverővel állandó keveréssel gyorsan elkeverem és összefőzöm.
Az ostyalapot folpakra helyezzük, meleg tejjel lekenjük, (nekem kétszer kellett lekenni, hogy tekerhető legyen) majd rárakjuk a kekszes masszát, egy sorba kimagozott meggyet.
A folpak segítségével feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük, 4 db ostyalaphoz elég a kekszes massza.