Hozzávalók:
Piskótához:
2×5 tojás
2×5 ek. cukor
2×5 ek. liszt
2×1 késhegynyi sütőpor
(2 tortalap)
Krémhez:
15 dkg porcukor
10 dkg rumba áztatott mazsola
6 dl. tejszín
5 tojás
3 dl. tej
3 dkg. zselatin
fél rúd vanilia
Díszítés:
1/2 l tejszín
1 ostyalap
1 csomag hideg zselatin
1 cs .ostyarúd
*
Elkészítés:
A piskótához kemény habot verünk a tojásfehérjéből. Beletesszük a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport.Előmelegített sütőben készre sütjük. Krém:
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött sűrűre verjük. A zselatint felolvasztjuk forró vízben, átszűrjük , és hozzákeverjük azt is a vaníliás masszához. Levesszük a tűzről, és addig keverjük , míg ki nem hűl, de vigyázzunk arra , hogy ne dermedjen meg . A felvert tejszínhab felét hozzáadjuk , és megkenjük a piskótalapokat. Megszórjuk őket a rumos mazsolával. A tortát kívülről tejszínnel díszítjük.A tetejére ráhelyezzük az ostyalapot és rávísszük hideg zselatint. Utána az ostyarudakkal díszítjük.


