Hozzávalók:
Hozzávalók:
7 tojásból elkészítjük a piskótalapot (7 tojás, 7 ek. cukor, 7 ek. liszt, sütőpor)
Krémhez:
*
Elkészítés:
Készítése : A piskótalapot 4 egyenlő részre vágjuk.
A krémhez a tojásokat tejjel, cukorral, vanlía aromával sűrűre főzzük gőz fölött.
A zselatint vízben felolvasztjuk, átszűrjük és a vaníliás masszához adjuk, majd ízlés szerint rumamorával is ízesítjük, hagyjuk kihűlni, közben néhányszor megkeverjük.
Ezalatt a tejszínt elkészítjük : a keményre felvert tejszínhab felét hozzáadjuk a már elkészített krémhez és megkenjük vele a piskótalapokat.
A maradék tejszínhabbal bevonjuk kívülről is a tortát.
Tetszés szerint pl.
csorgatott csokoládémázzal, rumos mazsolával díszíthetjük.
Tipp: A rumaromát a rumba áztatott mazsola helyett használtam, de természetesen mazsolával is elkészíthetjük a tortát.
Vanília aroma helyett vanília rudat is használhatunk.