Oroszkrém torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Barbus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Haladó

Oroszkrém torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskóta:
12 darab tojás
12 evőkanál porcukor
12 evőkanál liszt
2 dl olaj
1 csomag sütőpor
Krém:
6 evőkanál cukor
20 dkg rumba áztatott mazsola (én van amikor teszek bele kandírozott gyümölcsöt is, és a mazsolával együtt a rumba áztatom.)
6 dl tejszín (legjobb a Meggle cukrászhab)
2 csomag vaníliás pudingpor
1/2 liter tej

*

Elkészítés:

Piskóta elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (akkor jó amikor már szinte elkezd emelkedni a hab felfelé legmagasabb fokozaton ha verjük kb 6-7 perc) egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet (ne nagyon törjük össze a habot, én kb. 5 részletben adom hozzá a lisztes keveréket és folyton elkeverem). Kapcsos tortaformának először a palástját vonjuk be sütőpapírral úgy hogy felfele lógjon ki belőle bőven, majd a torta formát zárjuk össze ezután az alját béleljük ki sütőpapírral, majd beleöntjük a piskóta tésztát. kicsit megrázzuk a formát hogy egyenletes legyen. 180 °C légkeverésen sütjük a középső rácson. Ha kihűlt a piskóta 3 felé vágjuk.
Krém elkészítése:
A pudingot megfőzzük a szokásos eljárás szerint, majd elvesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni néha kevergessük meg, hogy ne legyen csomós illetve ne bőrösödjön be. Amikor kihűlt a felvert tejszínhab felét add hozzá és kend meg a piskóta lapokat majd szórd meg rumos mazsolával, ezután jöhet rá a tejszínhab, majd a következő lapnál ismételjük meg ugyan ezt. A tortát kívülről vonjuk be tejszínhabbal és ízlés szerint díszítsük.

Oroszkrém torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Oroszkrém torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!