Oroszkrém torta 2

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

vrita

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Oroszkrém torta 2

Recept leírás:

Hozzávalók:

2x 6 tojásos piskóta
Piskóta: 6 tojás
Krém: 5 tojás

*

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot,a sárgáját, az olajat , a sütőport, , a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát kétszer sütöttem meg
5 egész tojást egy fém edénybe teszek, hozzáadok 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba teszem, amibe annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszek, beleérjen a vízbe, és így jó sûrûre fõzöm, de közbe állandóan kell keverni, az eredeti recept habverõt ír én csak keverni szoktam egy fõzõkanállal. 2,5 dkg zselatint /én Horváth Rozit használok/ 1,5 dl tejbe belekeverem, és addig melegítem, amíg elolvad a zselatin, ne forrjon a tej, ha elolvadt a zselatin beleszûröm a krémbe. A tûzrõl leveszem és kevergetem, míg ki nem hûl, amikor már csak langyos akkor hozzáadok 3 dl kemény habbá vert tejszínt. Hideg helyre teszem, gyakran kevergetem, ne álljon össze, de már kezdjen keményedni a krém, csak akkor teszem a tésztába(marisom receptjéből néztem a krémet )
A piskótákat három felé vágtam,megtöltöttem a krémmel,külsejét bevontam vékonyan vajkrémmel,fondantal díszítettem.

Oroszkrém torta 2

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Oroszkrém torta 2