Orosz- krém torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Mari

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Orosz- krém torta

Orosz- krém torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

…..26 cm es torta forma ,aminek az alját lelehet venni…..készítünk 5 tojásból piskótát: 5 tojás

*

Elkészítés:

készítünk 5 tojásból piskótát a torta formába , kihűlés után kivesszük és a formát elmosva az alját eltávolítjuk és körül csomagoljuk szorosan az alját oldalát papírral,vissza tesszük a piskótát kicsit a szélét benyomkodjuk, hogy a forma mellett nelegyen piskóta,majd lekvárral megkenjük teszünk rá tetszés szerint gyümölcsöt pl. ,banánt ,narancsot, ananászt, eper…ki mit szeret,1-2 cm es vastagon és ráöntjük a krémet az egészre szépen elsimítva és az oldalára is kerüljön,betesszük a hűtőbe amíg megdermed ,óvatosan körül vágjuk a forma mellett és lehúzzuk róla a formát a papírt is levesszük ( az alján ott marad)..KRÉM:3 egész tojás,20 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3dcl tejben megfőzzük és beleteszünk 1,5 dcl vízben beáztatott 1,5 e, kanál zselatyint,mikor kihűlt fél liter tejszínt felverünk és a kettőt összekeverjük….Tetejét és az oldalát a tortának 3 dcl tejszínhabbal díszítjük ,gyümölcsöt is rakhatunk rá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Orosz- krém torta