Hozzávalók:
35 dkg sült hús(lehet maradék is)
15 dkg füstölt sonka(eredetileg marhanyelv)
2 alma
4 csemegeuborka
2 közepes krumpli
2 főtt tojás
só
bors
2 dl majonéz
1 dl tejföl
fehér bors, kevés kapor
*
Elkészítés:
A krumplit és a tojást megfőzöm, az almákat megpucolom, majd minden hozzávalót vékony csíkokra vágok fel. Egy tálba helyezem, picit sózom, jól összekeverem. A majonézt elkeverem a tejföllel, teszek hozzá kevés fehér borsot és egy kevés kaporot, majd a keverékre öntöm. Arra kell vigyázni, hogy ennél a salátánál nem kell úsznia a majonézben az alapanyagoknak, hanem csak annyi kell rá, hogy éppen összefogja. Pirítós kenyérrel, vagy pirított kiflivel tálalom.