Orjaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Orjaleves

Orjaleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1.5 kg orja csont
5 db sárgarépa
3 db petrezselyem gyökér
1 db karalábé
0.5 db zellergumó
1 csokor petrezselyemzöld
kevés zeller zöld
2 fej hagyma
kevés fekete bors (szemes)
só ízlés szerint
15 dkg levestészta

*

Elkészítés:

A leveshez, a karaj csontját ( orja ) használjuk fel, amit sós vízben, szemes borssal teszünk fel, lassú tűzön főni.
Közben megtisztítjuk a zöldségféléket, amiket nagyobb darabokra vágunk.
Mikor a húsleves felforr, belerakjuk a zöldségeket és addig főzzük, míg minden megpuhul.
Ezután leszűrjük, és a húslébe belefőzzük a levestésztát.
Finommetélt, eperlevél, vagy siplike illik hozzá.
Külön tálaljuk a húst és a megfőtt zöldségeket, így mindenki szedhet hozzá kedvére.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Orjaleves