Hozzávalók:
1,5-2 kg húsos karajcsont
2 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 szál sárgarépa
3 szál petrezselyem gyökér /fehér répa/
1 db zeller gumó
1 db karalébé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db burgonya
1 negyed fej kelkáposzta
ételízesítő
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
10-15 szem egészbors
csipet őrölt gyömbér
csipet őrölt szeresendió
só
sáfrányos szeklice
*
Elkészítés:
Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk.
Elkészítés: A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és kis lángon nagyon lassan készre főzzük. /míg a zöldségek megpuhulnak/ A csontról leszedett húst tehetjük a levesbe vagy adhatjuk külön ecetes tormával.