Hozzávalók:
0.7 kg karaj csont
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db zellergumó
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
10 szem bors
1 ízlés szerint só
1 szál zellerzöld
3 szem szegfűbors
*
Elkészítés:
A csontot, a rajta maradt hússal, annyi hideg vízben ami éppen ellepi, kevés sóval felteszem főni. Ha felforrt, a habbal együtt leöntöm ezt a vizet.
Újra felöntöm 2 liter hideg vízzel és kevés sóval, forrásig hevítem. A még keletkező habot leszedem, majd egy órán keresztül, gyöngyöző forrással főzőm.
Egy óra múlva beleteszem a fűszereket, a felaprított zöldségeket és újabb egy órán át főzöm.
Ha kész, a húsos csontot külön tálalom. Tálalás előtt a levest 15 percet pihentetem.
A csigatésztát enyhén sós vízben kifőzöm és külön tálalom.