Orja leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

150

Nehézség

Könnyű

Orja leves

Orja leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

0.7 kg karaj csont
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db zellergumó
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
10 szem bors
1 ízlés szerint só
1 szál zellerzöld
3 szem szegfűbors

*

Elkészítés:

A csontot, a rajta maradt hússal, annyi hideg vízben ami éppen ellepi, kevés sóval felteszem főni. Ha felforrt, a habbal együtt leöntöm ezt a vizet.
Újra felöntöm 2 liter hideg vízzel és kevés sóval, forrásig hevítem. A még keletkező habot leszedem, majd egy órán keresztül, gyöngyöző forrással főzőm.
Egy óra múlva beleteszem a fűszereket, a felaprított zöldségeket és újabb egy órán át főzöm.
Ha kész, a húsos csontot külön tálalom. Tálalás előtt a levest 15 percet pihentetem.
A csigatésztát  enyhén sós vízben kifőzöm és külön tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Orja leves