Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg sertés orja, 2db sárgarépa, 2 db zöldség, 1 karalábé, 1 karika zeller,1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, szemes bors,koriander, só, ízlés szerint, 1db zöldpaprika, 1 csokor zöldség zöldje,+1 száll zeller zöld. 3 db krumpli, húsleves kocka,
Sertés rántott hús
Hozzávaló:
1 kg karaj, (csont nélkül,) 3 -4 db tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, Olaj bőven a sütéséhez.
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A megmosott húst 3l hideg vízbe teszem kevés sóval , ha felfőtt lehabozom, ez vagy háromszor. Ha már nem habzik, hozzáadom a meg tisztított zöldségeket, és lassan főzöm. Majd később teszem hozzá a zöldpaprikát,fűszereket, és a zöldség zöldet, és ha szükséges sózom. Nagyon lényeges lassan főjön és szép színe lesz a levesünknek. Én eperlevél tésztát adtam hozzá.
Sertés rántott hús
Elkészítése:
A hús szeletelem, kicsit meg klopfolom,sózom ,és egy félórát pihentetem a sóba. Majd befogatom, liszt , tojás, zsemlemorzsa, és kisütöm nem forró olajba.
Burgonya pürével, és savanyúsággal tálalom
1 kg burgonyát megfőzök kevés sóval, majd a vizet leöntöm róla. Teszek hozzá 10 dkg vajat, kevés tejfölt, és jól össze tumixolom.