Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Olcsóbb, semmi adalék nincs benne, egészséges!
Készítsük el!
A kölest szitán keresztül jól átmosom!
A fenti alapanyagokat a kölesgombócnak megfelelően puhára főzöm.
Tehát felforralom a vizet, annyit, hogy ellepje majd.
Beleöntöm a kölest és főzöm kb.
10-15 percig.
Mint a rizottónál, ha elfogy a víz és még kemény, öntök még hozzá.
Amint majdnem teljesen puha, hozzáteszem a növényi tejet, sót, citromot, vaníliát és a barna nádcukrot.
Puhára főzöm, majd kézmelegre kihűtöm.
Vizes kézzel henger alakúra formázom, én 10 darabot készítettem belőle.
Egy tálcán a hűtőbe teszem.
A csokit felolvasztom gőz fölött, majd az olajjal/vajjal összevegyítem.
A rudak alját belemártom a csokiba, majd sütőpapírra teszem.
Ismét megy a hűtőbe, amíg megdermed.
Óvatosan leveszem a papírról és rácsra helyezem, alá a sütőpapíros tálcát és óvatosan leöntöm a csokival.
Mivel hideg a rúd, így hamar dermed a csoki.
A rácsról óvatosan felveszem és a hűtőben tárolom fogyasztásig.
A talpalás kihagyásával, csak a rudik csokival való leöntésével is kiváló édesség!