Óriás eprestorta (saját ötlet)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

34

Nehézség

Haladó

Óriás eprestorta (saját ötlet)

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 db tojás, 10 kanál porcukor, 10 kanál liszt egy sütőpor egy csipet só
8 dl tej, 2 cs vaniliáspuding, 8 kanál cukor, 15 dk vaj 8 dl tej
1kg eper,25 dk cukor, 1,5 teáskanál zselatin
3 dl habtejszín

*

Elkészítés:

A 10 tojásfehérjét habbá verjük a fele cukorral, majd a másik felével a sárgáját jó habosra kikeverjük, a kettőt óvatosan összeelegyítjük, majd beleszitáljuk 2 részben a sütőporral elkevert lisztet.
Én egy zománcos nagy kacsasütőtálban készítettem el, a tál, vagy tepsi aljára szabtam egy szilikonos sütőpapírt és arra öntöttem a masszát.
200 fokra előmelegített sütőbe tettem és 3-4 perc után 180 fokra visszavettem, majd újabba 5-6 perc után 170 fokra éa 34 perc alatt megsült.
Fogpiszkálóval megszúrkáltam nem ragadt így hát kivettem és hűtöttem.
Közben megfőzte a pudingot a cukorral és egy kicsit hűlt de még melegen beledobtam a vajat, jó l elkevertem.
Az epret felszeleteltem mert hatalmasak volta és kemények, elég savanykásak és megszórtam cukorral, levet eresztett, amit lecsúrgattam és zselatinnal felmelegítettem.
A kacsasütő tepsit nylonnal kibéleltem ( egy db-ból, ez lényeges ) és beleszórtam az epret, szépen elegyengettem, és ráöntöttem a zselatinos lét, ami kb 1- 1.
5 dl volt összesen.
Majd a piskótát lapjára két felé vágtam és az egyik felét vékogyn megkentem a pudingos krémmel és ráborítottam az eperre, majd következett a többi puding és a másik piskóta lap.
Ment a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap délelőtt kivettem egy tálcára borítottam ( tehát az alja lett a teteje ) és tejszínhabbal díszítettem.
Óriási sikere volt, egyetlen szeletke maradt belőle.
😀

Óriás eprestorta (saját ötlet)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Óriás eprestorta (saját ötlet)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!