Hozzávalók:
100 g füstölt szalonna
150 g lebbencs tészta
400 g burgonya
3 sárgarépa
1 nagy fej hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 kis csokor petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kis lángon zsírjára sütjük.
A kisült szalonnát kivesszük, majd az apróra szelt hagymát megdinszteljük.
A tört lebbencstésztát is hozzátéve, halványbarnára pirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
A sárgarépát is beletesszük.
A petrezselyem csokrot összekötve, apróra darabolt paradicsomot, pirospaprikát, sót beletéve felforraljuk.
Sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós !
Mikor felforrt, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és a zöldpaprikát is.
Én úgy szeretem, hogy a paprika ne főjön szét, hanem a paprikadarabok enyhén roppanósak maradjanak a levesben.
Mire a krumpli megfő, minden tökéletes állapotban lesz, beleértve a lebbencstésztát is.
Az aroma kifőtt belőle, így a petrezselyem levelet kivesszük.
Tálaláskor visszatesszük a pirított szalonnát is, de van ahol 1 kanál tejfölre szedik a levest.