Öreg lebbencs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Öreg lebbencs

Öreg lebbencs

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

100 g füstölt szalonna
150 g lebbencs tészta
400 g burgonya
3 sárgarépa
1 nagy fej hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 kis csokor petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kis lángon zsírjára sütjük.
A kisült szalonnát kivesszük, majd az apróra szelt hagymát megdinszteljük.
A tört lebbencstésztát is hozzátéve, halványbarnára pirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
A sárgarépát is beletesszük.
A petrezselyem csokrot összekötve, apróra darabolt paradicsomot, pirospaprikát, sót beletéve felforraljuk.
Sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós !
Mikor felforrt, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és a zöldpaprikát is.
Én úgy szeretem, hogy a paprika ne főjön szét, hanem a paprikadarabok enyhén roppanósak maradjanak a levesben.
Mire a krumpli megfő, minden tökéletes állapotban lesz, beleértve a lebbencstésztát is.
Az aroma kifőtt belőle, így a petrezselyem levelet kivesszük.
Tálaláskor visszatesszük a pirított szalonnát is, de van ahol 1 kanál tejfölre szedik a levest.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Öreg lebbencs