Hozzávalók:
Hozzávalók.
1 bögre kakaópor
1 ½ bögre forrásban lévő víz
370 g szobahőmérsékletű vaj
1 teáskanál vaníliaaroma (ha nincs 1 csomag van.cukor)
1 ½ bögre cukor
4 tojás
2 ½ bögre liszt
½ étkezési keményítő
1-1 teáskanál szódabikarbóna,só
½ sűrű, felvert tejszín
A csokoládébevonathoz:
230 g szobahőmérsékletű vaj
1 egész tojás és 2 tojássárgája
1 bögre átszitált porcukor
170 g olvasztott ,majd lehűtött étcsokoládé
*
Elkészítés:
Egy kis edényben vegyítsük el a kakaóport és a vizet, s keverjük ,míg egynemű nem lesz. Tegyük félre, s hagyjuk kihűlni. Tegyük a vajat és vaíliaaromát (vagy a van.cukrot) egy nagy keverőtálba és verjük, mag könnyű és habos nem lesz. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, minden adag után jól felverve, hogy krémes masszát kapjuk. Törjük fel egyenként a tojásokat, s mindegyik után alaposan verjük fel.
Szitáljunk egy edénybe a lisztet, az étkezési keményítőt, a szódabikarbónát, valamint a sót. A kakaós masszát és a lisztes keveréket felváltva adagoljuk a tojásokhoz. Osszuk háromfelé a tésztát, s öntsük 3db, egyenként 25 cm átmérőjű kivajazott és sütőpapírral bélelt tortaformába. (Ha nincs akkor egy formában is megsütheted, csak miután megsült fel kell vágni a tésztát 3 részre) 180 fokon, 2025 percig vagy tűpróbáig süssük. ( Ez a sütési idő akkor vonatkozik,ha három fomában sütöd.Ha egy formában sütöd az egészet kb 41-51 perc…) % percig hagyjuk őket állni a formában, majd tegyük egy tálcára megsült lapokat és hagyjuk őket kihűlni.
A bevonathoz tegyük a vajat egy nagy keverőtálba, s keverjük, míg könnyű és habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a porcukrot. Adjuk hozzá a csokoládét, s keverjük , míg a krém besűrűsödik és egynemű nem lesz. tejszínhab segítésvégével ragasszuk össze
a vékony tortaszeleteket, majd az oldalát és a tetejét fedjük be a csokoládébevonattal