Hozzávalók:
32 darabhoz
30 dkg liszt
12,5 dkg vaj, vagy margarin
2 dkg élesztő
5 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
csipet só
1 tojás a kenéshez
Töltelék:
20 dkg túró
6 dkg cukor
1/2 dl tejföl
3 dkg mazsola
2 dkg búzadara
1/2 citrom reszelt héja
Vaníliás porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a megcukrozott langyos tejben. A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrot, csipet sót, tojást, a felfuttatott élesztőt és összegyúrom. Hűtőbe teszem, amíg elkészítem a tölteléket
Az áttört túrót elkeverem a cukorral, tejföllel, hozzáteszem a búzadarát, a mazsolát, a reszelt citromhéjat. A tésztát 4 részre osztom, mindegyiket kör alakúra nyújtom, nyolc cikkre vágom. A szélesebb végébe teszek egy kiskanál tölteléket és onnan kezdve feltekerem, zsírozott tepsibe rakom a kis kifliket, majd megkenem tojással. 180 fokos sütőben sütöm, még melegen megszórom vaníliás porcukorral.