Hozzávalók:
Hozzávalók:
50-50 dkg. búza finom és világos rozsliszt
1cskockaélesztő
csipet cukor,vagy fruktóz
1 dl tej
25 dkg zsír
4 db.tojássárgája
1 ek só (púpos),ha a tepertő sós,akkor csak csapott kanállal
35 dkg darált tepertő(én dobozos natúrt vettem a hentesnél)
1-2 kanál tejföl
*
Elkészítés:
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos,cukrozott tejjbe morzsoljuk,felfuttatjuk.
A sót a liszttel összekeverjük,beletesszük a zsírt, a tepertőt és összemorzsoljuk,majd mehet bele a felfutott élesztő,a tojássárgák,a tejföl.Jó közepes állagú tésztát,gyúrunk,összehajtogatjuk,
letakarva pihentetjük.Újból nyújtjuk,most már kisszaggatjuk újnyi vastagságúra kicsi szaggatóval,35×40 cm-es tepsibe rakjuk,felvert tojással lekenjük(el is maradhat),pihentetjük 20-30 perc(nekem ebből 2 tepsivel lett és egyszerre sütöttem meg légkeverésen,ekkor viszont
figyelni kell a sütőt,mert meg kell fordítani) 185 fokon szép világos barnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept