Hozzávalók:
17,5 dkg puha vaj,
10 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
3 tojás sárgája,
1 egész tojás,
22 dkg liszt,
3 evőkanál sárgabarack dzsem (tetszés szerint más is lehet)
*
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a citromhéjjal. Apránként hozzáadjuk a tojás sárgáját és az egész tojást, majd belegyúrjuk a lisztet.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk és kisodorjuk.
A tekercseket 10-10 darabra vágjuk.
A darabokból golyókat formázunk, és a tepsibe tesszük őket.
Lisztezett fakanállal minden golyóba mélyedést nyomunk, a mélyedésekbe pedig kis ribizli dzsemet (tetszés szerintit) teszünk.
Közepes hőfokon 10-15 percig sütjük.
Amikor megsült, a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és hűlni hagyjuk.
Megjegyzés: A süteményeket teljesen kihűtve dobozban sokáig eltarthatjuk.
(Eredeti recept alapján)