Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg zsir
1 cs sütöpor
14 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 evökanál tejfel
töltelék:
1 kg édes alma
12 dkg porcukor
1 cs vanilia cukor
5 dkg mazsola
*
Elkészítés:
-A hozzávalókat jól összegyúrjuk és és kettéossztjuk
– az egyék részt egyenletesen ki nyújtjuk és tepsi aljára helyezzük
-Az 1 kg almát lereszeljük gyengéden kinyomkodjuk majd a porcukor és a vaníliacukor keverékével vegyítve
egyenletesen elosztjuk a tésztán és a mazsolával megszórjúk.
-A tészta másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük villával pár helyen megszurkáljuk és tojással kenjük
-Kihűlés után porcukorral meghítjük és utána szeleteljük.
tepsi mérete:25 cm x 37 cm