Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé

Recept leírás:

Hozzávalók:

A olívás csirkecombokhoz:
6 db csirkecomb kicsontozva / egész csontos csirkecomb is jó/
1 kis üveg olíva bogyó
1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring
szárnyas fűszerkeverék

őrölt bors
1/2 dl olíva olaj
A töltött paprikákhoz:
6 db paprika
20 dkg fetasajt
5 dk margarin
2 ek.finom liszt
3 dl tej
őrölt fehér bors
só / ha szükséges /

*

Elkészítés:

Előkészítés: A fetasajtot villával szétnyomkodjuk. A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A csirkecombokat besózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, rozmaringgal és két evőkanállal az olívabogyó levéből. A páclét a csirkére öntjük és legalább egy órát hűtőben állni hagyjuk. A legjobb, ha a pácolást előző nap végezzük. A paprikákat félbevágjuk és a magházat kivágjuk.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük forró tejjel, ízesítjük őrölt borssal és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A besamelből a feta sajthoz keverünk annyit,hogy krémes állagú legyen majd habzsákkal a paprikákba töltjük. A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, és fóliával letakarva, 30-35 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és még k.b. 20 percig sütjük. Az utolsó 10 percben szórjuk  rá az olívabogyót, és együtt sütjük. A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk. Aki nem szereti a hideg köretet a betöltött paprikákat meg is sütheti.

Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé