Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg alma
4 tojás
18 dkg porcukor
víz
20 dkg liszt
sütőpor
kakaó
A krémhez:
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag vaníliás puding
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
*
Elkészítés:
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd alufóliával kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a szeleteket.Az alufóliát gyengén bevajazzuk.
Kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, 3 evőkanál vízzel, hozzáadjuk lisztet, 1 evőkanál sütőport, majd a tojások felvert habját beleforgatjuk.
A tésztát kétfelé vesszük, feléhez kakaót keverünk. Először a sárga, majd a barna masszát öntjük az almára. 180 fokon tűpróbáig sütjük. -Ezt ki is hagyhatjuk-.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejjel megfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez. A kihűlt süteményt kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és az almás részre tesszük a krémet.
A máz hozzávalóit gőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.
Minden évben járunk, szedd magad almát akcióra. Gyakran kell átválogatni. Remek felhasználása a kissé sérült almáknak ehhez az ízletes süteményhez.