Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg porcukor
1 csomag vanilás cukor
30 dkg áttört burgonya
5 dkg darált dió
kevés rum aroma
1 kanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál szódabikarbóna
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral + vaniliás cukor
-bele az összetört burgonyát + 5 dkg darált diót + szódabikarbóna
-1 kanál zsemlemorzsát
-4 tojás fehérje kemény habját óvatos mozdulatokkal keverjük a masszához
-tortaformába vagy tepsibe öntjük
lassú tüznél sütjük …még sül elkészitjük a krémet
Krém
-2dl tejben 2 kanál búzadarát főzünk
-levesszük a tüzről ..belekeverünk 10 dkg cukrot
-és 5 dkg darált diót
-ha kihült belekeverünk 15 dkg margarint+ egy kis rum aromát
-kettévágjuk a kihült tésztát és megkenjük
-kívül is meglehet kenni
-a tetejét megszorjuk dióval …lehet egészben is tenni a süti tetejére