Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
1 ek. liszt
1 tubus spagettikrém
2 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt+ 5 dkg a tálaláshoz
só
bors
olaj a sütéshez
25 dkg makaróni tészta(lehet spagetti is)
*
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, majd gyengén lisztbe forgatva, forró olajon hirtelen kisütöm. Kb. 3 percig kell sütni mindkét oldalát.
A spagettikrémet egy tálban összekeverem a tejszínnel, ezután a nem túl puhára kifőzött tésztával jól elkeverem.
Egy jénai tálba borítom a szószos tészta egyik felét, kicsit meglocsolom a hús kisült zsírjával, rárakom a hússzeleteket, amiket megszórok a sajt felével. Erre jön a tészta másik fele, amire szintén kerül egy kis hússzaft, majd a reszelt sajt másik fele.
Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékletre teszem, amíg a sajt jól megolvad és összesül az egész, ez kb. 20 -25 perc.
Sajttal megszórva tálalom.