Olaszos rakott krumpli füstölt sajttal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Olaszos rakott krumpli füstölt sajttal

Olaszos rakott krumpli füstölt sajttal

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

100 g. füstölt scamorza, vagy más füstölt sajt
3 nagyobb burgonya,
100 g. füstölt házikolbász,
4 db. tojás,
1 kis doboz tejföl,
1 púpos evőkanál liszt,
3 szelet toast kenyér,
50 g. napon szárított paradicsom (saját készítésű)
só, őrölt bors,
szárított bazsalikom, és oregánó.

*

Elkészítés:

A krumplit héjával, két tojással együtt sós vízben felteszem főni.
Három szelet toast kenyér héját levágom, nyújtófával vékonyra nyújtom, majd kivajazott püspökkenyér forma aljába rakom.
Erre kerül a főtt, majd meghámozott szeletelt főtt krumpli fele, valamint a szeletelt házi kolbász, legvégül a szeletelt főtt tojás.
Ezután két tojásból, amit lazán felverek, tejfölből, egy kanál lisztből, valamint kevés vízből mártást kavarok.
Enyhén megsózom, megborsozom, kevés szárított bazsalikomot, és oregánót adok hozzá, majd az eddig a formába rakott alapanyagokra töltöm a mártás 2/3 részét.
A napon szárított paradicsomot is elosztom rajta.
A maradék krumplival betakarom, majd a maradék masszát is elsimítom rajta.
Sütőbe teszem, ahol nincs szüksége hosszú sütésre, hiszen minden előfőzött volt.
Mikor a teteje kezd pirulni, a tépett scamorzát is ráteszem, és hagyom, hogy ráolvadjon.
Mikor megsült, nem azonnal tálalom, mert úgy könnyen szétesik.
A scamorza helyett jó a mozzarella is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Olaszos rakott krumpli füstölt sajttal