Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg darált hús
3 tojás
1 kis dobozos paradicsompüré (persze a hazaival is lehet készíteni, sőt az, az igazi, mi is azzal készítettük)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1 tk vegeta
1 db babérlevél
Oliva olaj
*
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk a TW Zöldséghámozóval és a Kézvédős Konyhaművész szeletelővel vastagabb karikákra vágjuk.
Pár kanál olajat felmelegítünk egy Mesterszakács Serpenyőben (fedővel ellátottban). Átpirítjuk rajta a krumpli karikákat. Picit sózzuk, és 10 percig fedő alatt sütjük.
A tojásokat az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben keményre főzzük és a TW Tojásszeletelővel felszeljük.
A vörös és fokhagymát az Új Generációs Előkészítő Késsel megpucoljuk, beletesszük a TurbóAprítóba és apróra vágjuk.
Egy újabb Mesterszakács Serpenyőbe pici olajat teszünk, amin megfuttatjuk a hagymákat, hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy babérlevelet és megpirítjuk a húst. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és 10 percig főzzük, közben megkevergetve.
Egy tepsit kikenünk vajjal, és a krumpli felét beleterítjük. Erre jön a hús. Ezután a felszeletelt tojás következik, majd a krumpli másik felével zárjuk a sort.
Megszórjuk a tetejét a Vegetával és sütőbe tesszük.
180 fokon szép pirosra sütjük.