Hozzávalók:
4 felső csirkecomb
só
bors
1 mk. oregánó
1 mk. bazsalikom
1 mk. kakukkfű
3 ek. liszt
1 fej jégsaláta
3 közepes paradicsom
1/2 uborka
3 dl joghurt
2 cikk fokhagyma
pici bors
só
4 krumpli
Vegeta Naturella krumplifűszer
olaj vagy zsír a sütéshez, lehet vegyesen is
*
Elkészítés:
A csirkecombokat sózom, borsozom. A fűszereket elkeverem a lisztben, beleforgatom a húst és forró zsiradékba téve, egyik oldalán megkapatom, majd megfordítom, lefedem, többször forgatva fedő alatt párolom, amikor már puha, ropogósra sütöm. A krumplit vékonyabb hasábokra vágom, forró zsiradékban kisütöm, egy mélyebb edénybe téve megszórom a fűszerrel és jól összerázom. A salátához felvágom a jégsalátát, összekeverem a darabolt uborkával, a tányérra halmozom, picit megsózom, rárakom a cikkekre vágott paradicsomot, majd leöntöm a joghurttal, amibe előtte belepréseltem a fokhagymát és sóztam, borsoztam. Lehet pár karika kápia paprikával is díszíteni.