Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé – helyett – 1/2 PULYKAMELLET dolgoztam fel.
1 dl olívaolaj
1 fej lilahagyma
5 dkg bacon
0,5 kg krumpli
2 ek szárított paradicsom
só
frissen őrölt bors
1 ek oregánó
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A húst, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig csíkokra.
Serpenyőbe halmozzuk az egészet, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az oregánót és a sót.
Leöntjük olajjal és teljes lángon kevergetve pirítjuk az egészet.
Mikor kezd levet ereszteni, takarékra vesszük, fedőt rakunk rá és lassan pároljuk.
Amikor a hús nagyjából puha (szeretem, ha nem túl puha), megint nagylángon kissé pirítjuk.
Borsot darálunk rá, tálaljuk.