Olasz zöldségleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Olasz zöldségleves

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
8 dkg húsos füstölt szalonna
1 db kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ db póréhagyma
1 ek sűrített paradicsom
15 dkg száraz fehér bab
15 dl húsleves (leveskockából is jó)
1 mk őrölt fekete bors
2-3 db zsályalevél
2 db sárgarépa
15 dkg zöldborsó
1 db kicsi cukkini
2 db burgonya
10 dkg penne tészta vagy spagetti összetördelve
2-3 dkg reszelt parmezán

*

Elkészítés:

Az olaszok általában nem fogyasztanak levest, leves helyett náluk tészta van, de ha mégis készítenek, akkor az nagyon sűrű, nagyon tartalmas, és általában rengeteg tésztával.
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap a szalonnát apró kockára vágjuk, és a vajon meg az olajon félig kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük rajta, a végén a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk az olajon.
Hozzáadjuk a póréhagymát, 1 ek sűrített paradicsomot, a babot, és felöntjük 1 liter húslevessel, megborsozzuk, beletesszük a zsályalevelet, és fedő alatt, lassú tűzön, kb.
háromnegyed óra alatt félig puhára főzzük a babot.
Amikor a bab már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a maradék fél liter húslevest, beletesszük a sárgarépát, zöldborsót, a kockára vágott cukkinit, krumplit, tésztát, és további 20 perc alatt puhára főzzük.
Tálaláskor bőségesen meghintjük reszelt parmezánnal.