Hozzávalók:
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
csipetnyi só
2 dkg vaj
1,25 dl meleg víz
12 szelet sonka
krémsajt
keménysajt
*
Elkészítés:
A sütőporos, sós lisztet elmorzsoljuk a vajjal, amíg nem lesznek benne vajdarabkák.
Hozzáöntjük a meleg vizet, és addig gyúrjuk, amíg összeáll, majd fóliába csomagoljuk, és fél órát a hütőben pihentetjük.
Miután lejár az idő, a tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyik kis adagból egy lisztezett felületen laskavékony téglalap alakot nyújtunk (jó odafigyelni, hogy a hosszabb része akkora legyen, mint a tepsi, amibe szándékozunk beletenni sülni).
A lapot megkenjük vékonyan krémsajttal, ráhelyezzük egymás mellé 3 sonkaszeletet, ezekre sajtszeleteket.
Hosszanti irányban feltűrjük, így egy hengert kapunk, amiket a végeit benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt.
Ugyanezt a műveletet megismeteljük a többi adag tésztával is.
Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép barna foltos lesz, mint a pizzának.