Olasz parajgombóc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg paraj (mirelit)
20 dkg sajt
1 tojás
szerecsendió
vaj
30 dkg liszt

feketebors

*

Elkészítés:

A parajt olvasszuk fel. Tegyük szitára, és nyomkodjuk ki a levét. Adjuk hozzá a sajt háromnegyed részét, a tojást, és nagyon jól keverjük össze, majd öntsünk hozzá lisztet, fűszereket és jól dolgozzuk el. A tésztából formáljunk kis gombócokat és lobogó vízben főzzük ki.
Ha elkészült, feljön a víz tetejére. Szűrőkanállal vegyük ki, és csepegtessük le.
Tegyük mély tálba, locsoljuk meg olvasztott vajjal, szórjuk rá a maradék sajtot.
Tipp: készíthetünk hozzá fokhagymás-tejszínes mártást is. Vajból, lisztből, zúzott fokhagymából sóval, borssal,tejszínnel mártást készítünk. Vagy paradicsommártással is finom.

Olasz parajgombóc