Olasz paradicsomszósz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Olasz paradicsomszósz

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 kg paradicsom
8-10 gerezd fokhagyma
egy nagy csokor bazsalikom
egy fej hagyma
só, bors, oregánó, olívaola

*

Elkészítés:

A paradicsomokat megmosom, meghámozom, feldarabolom, és egy tálba teszem. A hagymát és a fokhagymát megpucolom. Egy nagy lábasban, amiben elfér az összes anyag, olajat hevítek, beledobom az apróra vágott (vagy lereszelt) fokhagymát, és belemorzsolom a szárított oregánót (2 tk). Mielőtt a fokhagyma elkezd megpirulni, ráöntöm a paradicsomot és beleteszem a hagymát egészben
Megvárom, míg elkezd forrni, ezután lassú tűzön főzöm 2,5-3 órán át, míg körülbelül a kétharmadára/felére sűrűsödik a szósz. Félidőben sózom, borsozom. Amikor kész, beleteszem az apróra vágott bazsalikomleveleket, összekeverem, és egy merőkanállal az üvegekbe merem, míg meg nem telnek, majd egy kevés olívaolajat öntök rá. Szorosan rácsavarom az üvegekre a tetőt, fejre állítom és alaposan bebugyolálva az összeset egy plédbe, félreteszem két napra, hogy lassan hűljenek ki.

Olasz paradicsomszósz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Olasz paradicsomszósz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!