Olasz paradicsomos húsgombóc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

togyi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

480

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 gerezd zúzott fokhagyma,
2 nagyobb sűrített paradicsomkonzerv,
30dkg. darált marhahús,
40g. darált parmezán,
3 ek. nádcukor,
só,
bazsalikom,
oregáno,
kakukkfű,
1 tojás,
olívaolaj,
a tálaláshoz spagetti

*

Elkészítés:

Első lépésként négy nagyobb, zúzott fokhagymát, kevés olívaolajon pirítok. Ahogy illatozni kezd, ráteszek két nagyobb konzervdoboznyi (140g.-os) sűrített paradicsomot, melyet kevés vízzel hígítok. Ahogy egyneműsítettem a paradicsomot a vízzel, ízesítem csipet sóval, 3 ek. nádcukorral, 2 evőkanál bazsalikommal, 1-1 teáskanál oregánóval és kakukkfűvel. A mártást 4 órán keresztül, lassú tűzön főzöm. Időnként megkavarom, ahogy sűrűsödik, kevés 100%-os paradicsomlével hígítom, ha szükséges, utána fűszerezem.
Azért kell ennyi ideig főzni, mert a paradicsom így teljesen elveszíti azt az enyhén kesernyés ízét, valamint olyan ízvilág jön elő belőle, amit nem tapasztaltam addig, míg ezt az ételt el nem készítettem.
Közben 30dkg.darált, marhahúst összedolgozok 2 fej zúzott fokhagymával, 1 tojással, kevés sóval, bazsalikommal és 40g. darált, parmezánsajttal.
A kapott masszából apró húsgolyócskákat készítek, melyeket kevés, forró olajban hirtelen megsütök.
Amikor mindkét oldalát megkapattam, beleteszem a paradicsomszószba és további 4 órán át főzöm, időnként megkavarva.
Spagettivel, reszelt trappistával tálalom. Gluténmentes tésztával a lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Olasz paradicsomos húsgombóc