Hozzávalók:
200 g. pangasius filé,
kevés só, frissen őrölt bors,
fél citrom leve,
1 kisebb chili,
kevés olíva olaj.
250 g. tagliatelle tészta forró, sós vízben megfőzve,
100 g. mozzarella,
1 szál szárzeller,
1 nagyobb sárgarépa,
1 közepes fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
100 g. csiperke,
100 g. napon szárított paradicsom,
1 dl. száraz fehérbor,
100 g. hámozott paradicsomkonzerv, vagy 2 kanál sűrített paradicsom,
2 dl. hús alaplé.
*
Elkészítés:
Kisebb fazékban vizet forralok.
A bepácolt halfiléket kevés olíva olajon, amibe félbevágott chilipaprikát is teszek, mindkét oldalán 3 – 3 percig sütöm, papírtörlőre szedem.
A hal túlsütve, gumiszerűvé válik !
Akkor jó, ha sütés közben ujjunkkal megnyomva ruganyos.
Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, és a szárzellert felteszem dinsztelni.
Kis idő után hozzáadom a napon szárított paradicsomot, és felöntöm kevés borral.
A hámozott paradicsom is hozzákerül szétnyomva, vagy sűrített paradicsomot adok hozzá, és hozzáteszem a gombát is.
Megsózom, megborsozom, és felöntöm 1 pohár alaplével.
Addig főzöm, míg a ragu besűrűsödik.
A közben felforrt sós vízben megfőzöm a tésztát.
Többféle módon tálalható.
A raguhoz hozzáadható a főtt tészta közvetlenül a serpenyőbe, ahol összeforgatható a raguval.
Tálalható úgy, hogy a tésztára halmozzuk a ragut, mozzarellát tépkedünk rá, majd petrezselyem zölddel szórjuk meg, és a sült halszelettel a tetején tesszük asztalra.
A halszeleteket rá is tépkedhetjük a tésztás ragura.