Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
30 dkg darált hús
8 dkg GM zsemlemorzsa
só
majoránna
kakukkfű
A leveshez:
75 dkg tisztított burgonya
2 dl rizstejszín
1 csokor friss kakukkfű
só
chilipehely
1 db kisebb vöröshagyma
kókuszzsír
babérlevél
*
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát kockázzuk fel, a megtisztított hagymát vágjuk apróra, és egy fazékban kevés kókuszzsíron dinszteljük meg, dobjuk rá a krumplit öntsük fel kb 1, 5 liter vízzel, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítve főzzük a forrástól számított 10 percig.
A húsgombóchoz a darált húshoz adjuk hozzá a GM zsemlemorzsát, sóval, borssal, majorannával, szárított kakukkfűvel ízesítjük.
Majd diónyi gombócokat formálunk a masszából.
Egy teflon, vagy kerámia serpenyőben egy kevés zsiradékot hevítünk majd rárakosgatjuk a húsgombócokat, és a serpenyőt meg-megrázogatva a gombócok mindegyik oldalát aranybarnára sütjük.
Majd lapátkanál segítségével a forrásban lévő, félig megfőtt krumpli levesbe rakjuk.
Kb 10 perc alatt készre főzzük, majd apróra vágott friss kakukkfűvel, chili pehellyel ízesítjük, valamint a rizstejszínt egy kis tálkába öntjük és egy kevést levest kanalazunk rá, habverővel összekeverjük, és a levesbe öntjük, egyet forralunk rajta.
Ha szükséges még sóval esetleg ételízesítővel utána fűszerezhetünk.