Olajbogyós, paradicsomos croissant Tante Fanny

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Olajbogyós, paradicsomos croissant Tante Fanny

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 doboz friss Tante Fanny croissant tészta 360 g
15 dkg trappista sajt
2 ek. tejföl
pár szem olajbogyó
pár szelet aszalt paradicsom
1 db tojás

*

Elkészítés:

A sütőt 180 C fokra felmelegítjük.
A Tante Fanny friss croissant tésztát sütőpapírral kitekerjük, és perforált résznél elvágjuk.
A sajtot ledaráljuk vagy reszeljük és összekeverjük annyi tejföllel, hogy összeálljon.
Az egyik tészta háromszögeinek közepére teszünk egy kávéskanál sajtot, és egy olbogyót.
A másik tészta háromszögeire teszünk egy kávéskanál sajtot, és aszalt paradicsomat.
Mielőtt feltekerjük a kifliket a szélét megkenjük felvert tojással, majd a feltekert kifliket is megkenjük a felvert tojással, és tetejére reszelt sajtot szórunk..
15-20 perc alatt légkeverős sütőben készre sütjük.

Olajbogyós, paradicsomos croissant Tante Fanny

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Olajbogyós, paradicsomos croissant Tante Fanny

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!