Olajbogyós-juhsajtos hagymasaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 db közepes fej lila hagyma
1/2 csokor metélőhagyma
6 ek olívaolaj
1 db nagyobb citrom leve
1 mk őrölt fekete bors
2 ek konzerv kapribogyó
4 ek kimagozott olajbogyó
15 dkg juhsajt 2 db főtt tojás

*

Elkészítés:

Télen sem árt sok salátát fogyasztani!
Nekem egy szelet husi mellé tökéletes köret!
A lila hagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, és gyűrűire szedjük.
A felaprított metélőhagymát, az olajat, a borsot és a citrom levét hozzáadjuk, alaposan összekeverjük, lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a lecsöpögtetett kapribogyót, és a félbevágott olajbogyót hozzáadjuk, ízlés szerint megsózzuk.
A juhsajtot kisebb kockákra vágjuk, és a cikkekre szelt tojással együtt az előzőekhez keverjük.
Behűtve tálaljuk.