Hozzávalók:
kockázott csedár sajt,
oliva olaj
1 kk rizs ecet(lehet fehérbor ecet is)
zöld kapor levél
friss tárkony levél
zsálya levél
a fokhagyma kis lila termései
gyöngyhagyma
oreganó levél
bors(piros,rózsa borssal, még mutatósabb)
póréhagyma karikák
római kömény
fokhagyma cikkek
*
Elkészítés:
A jó érett csedár sajtot kis kockákra daraboltam.
Üvegbe raktam a fűszerekkelegyütt.
Olíva olajat és egy kevés szezám olajat, öntöttem rá, hogy ellepje.
Aki szereti, csipősen kevés csilivel is készülhet.
Sültekhez, szendvicsekre nagyon finom.
Pirítósra, ketchuppal, kis mustáral, majonézzel is finomság.
A megmaradt olajat pirítósra, vagy húsok sütésénél is felhasználhatjuk!
Lehet szárított fűszerekkel is készíteni.