Hozzávalók:
700g liszt
4,5dl langyos tej
50g élesztő
3 tojás sárgája
1,2dl étolaj
3ek cukor
pici só
1tojás a lekenéshez
Töltelék: 500 g
ízlés szerint cukor
2 tojás sárgája
1ek tejföl
2 vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja
mazsola
csipet só
*
Elkészítés:
Az élesztőt 2dl tejjel,és 1 kanál cukorral felfuttatjuk.Közben kimérjük a többi hozzávalót,és az olaj kivételével a megkelt élesztővel jól összedolgozzuk.A végén az olajjal is bedagasztjuk,és 1órát kelesztjük.
Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A duplájára kelt tésztánkat óvatosan megdolgozzuk a gyúródeszkán,és még 10 percig pihentetjük.
1cm vastagra nyújtjuk,köröket szaggatunk,én most egy 9cm átmérőjű csészével csináltam.
Közepébe fészket készítünk(lásd a képen),szélét tojással lekenjük,1ek tölteléket halmozunk bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,ne túl közel egymáshoz,15 percig pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.Rácsra tesszük,kihűtjük,vaniliás porcukorral megszórjuk.