Őcsigolyó párolt lilia káposztával.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

mogyiné

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

75

Nehézség

Könnyű

Őcsigolyó párolt lilia káposztával.

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg darált hús,10-15 dkg sonka,15-18 dkg füstölt sajt,2-3 db savanyú uborka,1 nagy fej hagyma,2 db tojás,2 db zsömle(vagy szikkadt kenyér)olaj,
1 kávéskanál kakukkfű,pirospaprika és só.
14 szelet bacon szalonna(ebből annyi kell ahány gombocunk lesz!)
Lila káposztához:
3/4 kg szeletelt káposzta,1 kis fej hagyma,tárkony ecet,só,cukor és olaj.

*

Elkészítés:

1.Egy tálba a hús a kockázott sonka,kockázott uborka,  a reszelt sajt és az apróra vágott hagyma.
2.Zsemléket tejbe áztatni majd kinyomkodni.
3.A 2 db tojást felverjük bele a fűszereket majd a masszához önteni és tiszta vízes kézzel jól összedolgozzuk.
4.Golyokat formálunk belőle (14db lett nekem) baconnal betekerjük (körbe) tepsibe sorbatesszük .Kevés olajjal meglocsolom.
5.Előmelegitett sütőben pirulásig készre sütöm.(kb.40′-45′ )

Őcsigolyó párolt lilia káposztával.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Őcsigolyó párolt lilia káposztával.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!