Hozzávalók:
Lecsós hús
Köret
Díszítés
*
Elkészítés:
Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott húst.
Felöntjük vízzel, belepréseljük a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a lecsót, és teljes készre főzzük.
Rizst sós vízben megfőzzük, majd kiöntjük a zacskóból.
Egy tányér közepére halmozzuk a rizs felét, és nyuszifejet alakítunk ki belőle.
Uborkát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és azzal díszítjük a nyuszi szemeit és a bajuszát.
Olajbogyó a szeme közepe, paradicsom az orra és a szája.
Nyuszifej köré teszünk a lecsós húsból, és zöldség zöldjével díszítjük.