Nyuszi zacskóban sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

85

Nehézség

Könnyű

Nyuszi zacskóban sütve

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5kg-os nyúl húsa apróra feldarabolva
őrölt babérlevél egy csipetnyi
1-2 kk. fűszersó
csipet zöldségfűszerkeverék
0,5-1dl oliva
sütőzacskó
fogvájó
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu

*

Elkészítés:

A húst megtisztítom és feldarabolom minnél kisebbekre a testrészeket is, mert könnyebben átsül. Elkészítem a páclét és beleforgatom a húst. Ezt előző nap elkészítem és elteszem a hűtőbe. Másnap belehelyezem a sütőzacskóba és lezárom cérnával. A tetejét megbököm fogvájóval pár helyen, hogy sütés közben levegőzzön, távozhasson a gőz. Tepsibe helyezem a zacskós húst. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm kb. 60-70 percig, majd levágom a zacskót és saját levében pirítom még pár percig a húst.
Nagyon finom omlós marad a hús. Én salátával tálalom a paleo miatt, a családnak petrezselymes burgonyát és répareszeléket tálaltam.

Nyuszi zacskóban sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nyuszi zacskóban sütve