Hozzávalók:
1 db. egész nyúl, megnyúzva, kizsigerelve.
4 db. alma,
3 db. nagyobb hagyma,
15 dkg. füstölt szalonna,
1 fej fokhagyma,
só, őrölt bors,
3 kanál étolaj,
néhány szál rozmaring, és kakukkfű, pár levél zsálya, a pácoláshoz
*
Elkészítés:
A hasánál szétnyitott nyúl húsát megtűzdeltem fokhagyma gerezdekkel. Mindegyik húsos részbe került belőle. A combokba, a gerinc mellé. Ezután kívül-belül megsóztam, megborsoztam, majd hűtőbe tettem egész éjszakára.
Másnap a nyúl húsát beolajoztam, és bedörzsöltem a felaprított zöld fűszerek keverékével. Az almákat kettévágtam, a magházukat eltávolítottam, a hagymákat megtisztítottam, és felkarikáztam. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágtam, majd a tepsi aljára terített hagymakarikákra fektettem. Erre raktam a nyulat, mellé a félbevágott almákat héjával felfelé, és a tepsit alufóliával borítva sütőbe tettem. Egy órán keresztül sült fólia alatt, majd a fóliát levéve, a közben felszaporodott lével meglocsoltam a nyulat. Rövid ideig még sült fólia nélkül, és mikor porhanyósra sült a nyúlhús, tálalható volt. Az alma, amiben megjelent az összes fűszer, a füstölt szalonna íze, valamint a sült hagyma is kitűnő köretként funkcionált, de lett készítve mellé petrezselymes rizs, valamint tört krumpli is.