Hozzávalók:
Nyúl pecsenye.
1db. Pecsenye nyúl. kb. 2kg.
10dkg. Füstölt szalonna, csíkokra vágva.
1dcl olaj, Ízlés szerint: Só, bors, majoránna, 3-4 fokhagyma, 1nagyobb vörös hagyma.
2ek, zsír a tepsi kenéséhez.
*
Elkészítés:
A nyulat megmossuk feldaraboljuk, be sózzuk és ízlés szerint a szalonna csíkokkal megtűzdeljük. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, és bekenjük vele a nyulat kb, 2 órára a hűtőbe tesszük vagy egy éjszakát pácoljuk. A pácból kivéve forró serpenyőben mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd átrakjuk a zsírozott tepsibe. Kb. 1dcl vizet öntünk alá, hozzá öntjük a maradék pácot. Fóliával letakarva a hús nagyságától függően 2- 2,5 órát sütjük. A gázsütő legmagasabb fokozatán pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok.