Hozzávalók:
25 dkg liszt(én félfogós lisztet használtam)
3 dkg zsír
1 db tojás
langyos víz
2 evőkanál ecet
pici só
a tészta kenéséhez:
10 dkg liszt
10 dkg zsír
*
Elkészítés:
A 25 dkg lisztet, a 3 dkg zsírral, a tojással, az ecettel és annyi langyos vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, és megkenjük a 10 dkg (puha, nem olvasztott) zsír, valamint a 10 dkg liszt keverékével. A tésztát, mint a bejglit, felcsavarjuk, kb. fél órát állni hagyjuk.A meggyet kimagozzuk, és alaposan lecsepegtetjük.A pihentetés után a tésztát négy részre osztjuk, és mindegyiket tepsi hosszúságúra nyújtjuk. A tésztalapok középső harmadát megszórjuk édes morzsával, hogy a töltelék nem áztassa el a tésztát ,majd a meggyet kb 40 dkg amibe elkevertük a 2 evőkanál cukrot.Ezután a töltelékre hajtjuk a tészta két oldalát, és a rudak végeit összenyomjuk. A rudak tetejét tojással lekenjük, és forró sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.Nagyon finom!!!